mamaplus

Un val de pneumonii amenință Europa. Avertizarea unui expert în sănătate

-
//
04.12.2023

Focarul de pneumonie din China a determinat un expert în sănătate să avertizeze despre focarul iminent în Europa. Există acum îngrijorarea că focarul a lovit Europa, Țările de Jos confruntându-se cu un val șocant de cazuri de pneumonie în rândul copiilor.

mamaplus

Oamenii încep acum să se îngrijoreze că o nouă pandemie este la orizont, la doar câțiva ani după ce a început pandemia COVID, transmite alephnews.ro

În urma acestor preocupări tot mai mari, un expert în sănătate a declarat pentru Daily Express că Europa trebuie să-și intensifice măsurile preventive, deoarece pregătirea sistemelor de îngrijire a sănătății de a face față acestui focar este „trecută cu vederea”.

Dr Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, a spus că în prezent nu se știe suficient despre boala respiratorie „îngrijorătoare”, dar sistemele de sănătate din Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău. El a declarat pentru Daily Express US: „Înțelegerea dacă este o tulpină nouă sau o mutație a unui virus existent este esențială. Aceste cunoștințe ne modelează predicțiile despre răspândirea și virulența sa.

„Dacă este un virus nou, ne aventurăm în necunoscut, cu potențial atât pentru o virulență mai mare, cât și cu o lipsă de imunitate în populație”. În prezent, China spune că boala respiratorie provine de la infecția bacteriană, RSV, gripa și virusurile răcelii comune, dar există o îngrijorare tot mai mare că aceștia îi minimizează severitatea.

Severitatea infecției s-ar putea dovedi deosebit de periculoasă pentru Europa din cauza îmbătrânirii populației. Simptomele pneumoniei sunt notoriu mai grave la persoanele în vârstă, care s-ar putea confrunta cu „provocări semnificative”, potrivit doctorului Ambani.